17 Haziran 2011

ev tarhanası

yapılışı:

1kg süzme yoğurt  ,    yogurtun içine aldığı  kadar    un ,1 yemek kaşığı tuz ilave edilir .Bu karışım oklavayla açılacak katılıkta yoğrulur.Yarım santim kalınlıkta küçük daireler açılır temiz sofra bezinin üzerine serilir kurumaya bırakılır .Tamamen  kuruyunca     el yardımıyla küçük parçalara ayrılır .Bez tor
bada yada cam kavanozda saklanır. Pişirmek için 1 saat önce tarhana parçalarını ılık suda bekletip yumuşamalarını sağlayın tortusuz olması için blendırdan geçirin süzgeçle süzün koyu ayran kıvamında iken tencereyi ateşe koyup tahta kaşıkla karıştırarak pişirin kaynayınca 3 yada 4 diş ezilmiş sarmısak çorbaya ilave edilir .Son olarak tavada kırmızı biberle eritilmiş tereyağı çorbanın üzerine gezdirilir hafifce karıştırılır afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder